top of page

Acerca de

UČINKOVITO VODENJE RAZREDA:
motivacija, avtoriteta, disciplina

Kako motivirati različne tipe učencev in zakaj klasični pristropi k motivaciji ne delujejo več? Kako ramišljajo in čustvujejo sodobni mladi ter kako se prilagoditi na nove vedenjske vzorce med mladimi? Kako vzpostaviti dobro delovno klimo v razredu? Kako učinkovito strukturirati učno uro?
PRIJAVI SE
 

Vas zanima, kaj najbolj motivira sodobne generacije in kako sestaviti učno uro, da bodo vsi učenci sledili pouku? Se sprašujete, kako vzpostaviti avtoriteto in kako se ustrezno odzivati na disciplinske probleme v razredu? Bi radi izvedeli, kateri je vaš primarrni vodstveni stil in kaj je zanj značilno? Bi radi spoznali, kateri vodstveni stil doseže največ učencev in kateri je v določenih situacijah najbolj učinkovit? Pridružite se nam na naši prvi enodnevni delavnici "Vodenje razreda", kjer boste dobili vse odgovore na zgornja vprašanja ter še veliko drugih praktičnih nasvetov in idej za dobro delovno klimo v razredu.

Učinkovito vodenje tako velike in raznolike skupnosti, kot je razred, poleg strokovnega pedagoškega znanja od učiteljev zahteva tudi lastnosti kakovostnega in uspešnega vodje. V razredu so za učitelja tako ključne temeljne veščine na štirih področjih:

- OSEBNA NARAVNANOST: zavedanje in sposobnost nadzorovanja lastnih vedenjskih, mišljenjskih in vodstvenih vzorcev;

- MOTIVACIJA: sposobnost motiviranja učencev različnih tipov in vzpostavljanja dobrih odnosov v razredu;

- KOMUNIKACIJA: sposobnost strateškega in načrtovanega posredovanja informacij, navodil in vrednot.

- AVTORITETA: poznavanja in uporaba različnih pristopov za doseganje avtoritete za vplivanje na sodelovalno delovno klimo v razredu. 

 

Na treningu bodo udeleženci veščine z vseh treh področij spoznavali skozi konkretne primere in praktične vaje. Prejeli bodo potrdila o udeležbi in gradiva. Trening je interaktiven in poteka v sproščenem vzdušju. Udeleženci so ves čas vabljeni k aktivnemu sodelovanju in vključevanju novih spoznanj v prakso.

 

OBRAVNAVANE VSEBINE IN TEMATIKE:

  • Različni načini in modeli vodenja ter njihove prednosti in omejitve pri vzpostavljanju odnosov v razredu.

  • Različni tipi avtoritete v vzgoji ter njihovi učinki na motivacijo in delo učencev v različnih situacijah.

  • Prepoznavanje in uporaba različnih reprezentacijskih zaznavnih sistemov v razredu.

  • Tehnika kinestetičnega in prostorskega sidranja za vzpostavljanje delovne klime v razredu.

  • 15 tehnik in strategij za hitre odzive učiteljev na disciplinske probleme v razredu ali neprimerno vedenje učencev

  • 5-stopenjski model učenja.

  • Nezavedni miselni vzorci, ki vplivajo na to, kako se obnašamo, vrednotimo informacije, se učimo in odločamo.

  • Kako strukturirati učno uro, da bodo vanjo aktivno vključeni različni tipi učencev.

PRIJAVI SE

Naša Izobraževanja izhajajo iz unikatnega prepleta spoznanj in pristopov iz različnih disciplin in področij od nevroznanosti, pedagogike in psihoanalize do filozofije, psihologije ter sodobnih komunikacijskih in vodstvenih študij.
 

Treningi so zasnovani na podlagi več kot 20-letnih praktičnih izkušenj pri delu z odraslimi, mladostniki in otroki na različnih stopnjah izobraževanja in v poslovnem svetu v slovenskem prostoru in v tujini (ZDA, Azija, Afrika, Evropa, Bližnji vzhod). 

Treningi so zastavljeni kot preplet konkretnih nasvetov s teoretičnim ozadjem in primeri iz prakse na eni ter praktičnih vaj s povratno informacijo na drugi strani. Interaktivni pristop omogoča neposredno vključevanje novih spoznanj v prakso. 

Vsi udeleženci na treningu dobijo gradivo in učne materiale. Skozi rabo dodatnih gradiv in vaj lahko udeleženci dodatno in samostojno urijo pridobljene veščine ali jih nadgradijo z dodatnimi treningi in izobraževanji na drugih področjih. 

Vsi udeleženci prejmejo potrdila o udeležebi za napredovanje v nazive. 

RAZPISANI TERMINI 
za posameznike
Naslednji razpisani termin za posameznike je
13. januar 2024 (sobota)
LJUBLJANA
9:30 - 18:00
Cena: 100,00 eur (udeležba in gradiva)

*ob prijavi 5 učiteljev iz ene šole, je udeležba za enega izmed udeležencev brezplačna

**plačila so možna posamično ali preko šola z naročilnico 

DODATNE INFORMACIJE
info@centerargument.si / 041 624 038

***ZDRUŽITE TRI NAŠE TRENINGE V CELOSTNO 24-URNO IZOBRAŽEVANJE***
Nov predlog Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju uvaja kategorijo "daljše izobraževanje v trajanju najmanj 24 ur z vključeno uporabo v praksi“. Zato smo za vas pripravili novo izobraževanje, ki vključuje tudi individualne posvete z našimi strokovnjaki.

SUVEREN UČITELJ V 21. STOLETJU:
Mehke prenosljive veščine za učitelje


Preberite več in se prijavite >>

Trening lahko, tudi v prilagojeni obliki, izvedemo tudi na vaši šoli za učiteljski zbor ali starše.

Več informacij najdete v našem katalogu. 

V letu 2022 in 2023 so nam zaupali že: 

Slovenija: Visoka šola za varstvo okolja Velenje, Gimnazija Celje Center, Gimnazija Ptuj, Gimnazija Bežigrad, Gimnazija Ledina, Gimnazija Moste, Gimnazija Kranj, Gimnazija in srednja šola Domžale, GSŠRM Kamnik, OŠ Domžale, OŠ Dob, OŠ Nove Fužine, OŠ Šenčur, OŠ Bovec, OŠ Žirovnica, Šolski center Rogaška Slatina, Fakulteta za energetiko Krško, Univerza v Mariboru, OŠ Franceta Prešerna Maribor, OŠ Pesnica, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

Tujina: Grand Oaks (ZDA), KingWood (ZDA), University of Trento (Italija), Liceo Caterina Percoto (Italija), Liceo Scientifico Severi (Italija), Don Lorenzo Milani High School (Italija), Liceo Scientifico G.Galilei (Italija), University Trento (Italija), Gems Modern Academy (Združeni Arabski Emirati), Vocalise School (Združeni Arabski Emirati), VI Liceum Ogolnokształcace (Poljska), WSB University (Poljska), Tozok Ozel Okullar (Turčija), FMV Ayazaha Isık High School (Turčija), AA Hellas (Grčija), ITT Delhi (India), Roga Academy (Singapore), Helsingin Soumalainen Yhteiskoulu (FInska), Patras University (Grčija), Christian School Oklahoma (ZDA), NYU New York (ZDA)

PREBERI VTISE IN MENJNJA UDELEŽENCEV NAŠIH IZOBRAŽEVANJ >>

bottom of page