top of page

UČINKOVITA KOMUNIKACIJA
z zahtevnimi sogovorniki

KAKO KOMUNICIRATI Z ZAHTEVNIMI STARŠI, UČENCI ALI SODELAVCI?

Za opravljanje pedagoškega poklica so poleg strokovnega znanja ključne tudi komunikacijske veščine in sposobnost vzpostavljanja kooperativnih odnosov z otroki, s starši in sodelavci. Danes je ta komunikacija vedno bolj zahtevna, zato morajo biti pedagoški delavci opremljeni s temeljnimi veščinami za učinkovito komuniciranje in spoprijemanje s konfliktnimi sogovorniki. Pripravili smo unikaten trening, ki bo skozi ilustrativne primere in praktične vaje udeležence opremil z veščinami za učinkovito komunikacijo s starši, učenci in sodelavci. Nove veščine bodo lahko udeleženci uporabili tako na delovnem mestu kot tudi v zasebnem življenju. 

PRIJAVI SE PREKO OBRAZCA >>

O treningu

Na treningu bodo udeleženci spoznali, kako razumeti sogovornika in mu prilagoditi komunikacijo, kako s pravimi vprašanji priti do bistva problema, kako prebrati sogovornika in z njim vzpostaviti dober stik na verbalni in na neverbalni ravni, da nam bo sledil in nam zaupal, ter kako sogovorniku podati ustrezno povratno informacijo, da bo ta konstruktivno nadaljevala komunikacijo in bo učinkovala kot motivacijsko sredstvo. Skozi ilustrativne primere z razlčnih področij bodo udeleženci spoznali temeljne načine razmšljanja, odločanja in delovanja ljudi v konfliktih situacijah. Naučili se bodo, kako to znanje uporabiti za preprčljivo komunikacijo s sogovorniki v specifčnih komunikacijskih kontekstih na svojem delovnem mestu. Udeleženci se bodo spoznali tudi z osnovnimi pogajalskimi veščinami, ki so koristne za mirno in učinkovito razreševanje konfliktov z učenci, s starši ali sodelavci.

PRIJAVI SE PREKO OBRAZCA >>

Naša Izobraževanja izhajajo iz unikatnega prepleta spoznanj in pristopov iz različnih disciplin in področij od nevroznanosti, pedagogike in psihoanalize do filozofije, psihologije ter sodobnih komunikacijskih in vodstvenih študij.
 

Treningi so zasnovani na podlagi več kot 20-letnih praktičnih izkušenj pri delu z odraslimi, mladostniki in otroki na različnih stopnjah izobraževanja in v poslovnem svetu v slovenskem prostoru in v tujini (ZDA, Azija, Afrika, Evropa, Bližnji vzhod). 

Treningi so zastavljeni kot preplet konkretnih nasvetov s teoretičnim ozadjem in primeri iz prakse na eni ter praktičnih vaj s povratno informacijo na drugi strani. Interaktivni pristop omogoča neposredno vključevanje novih spoznanj v prakso. 

Vsi udeleženci na treningu dobijo gradivo in učne materiale. Skozi rabo dodatnih gradiv in vaj lahko udeleženci dodatno in samostojno urijo pridobljene veščine ali jih nadgradijo z dodatnimi treningi in izobraževanji na drugih področjih. 

Vsi udeleženci prejmejo potrdila o udeležebi za napredovanje v nazive. 

RAZPISANI TERMINI
za posameznike 

Naslednji razpisani termin za trening je

3. februar 2024 (sobota)

Ljubljana

9:30 - 18:00

Cena: 100,00 eur (izobraževanje in gradiva)

*ob prijavi 5 učiteljev iz ene šole, je udeležba za enega izmed udeležencev brezplačna

**plačila so možna posamično ali preko šola z naročilnico 

DODATNE INFORMACIJE:

info@centerargument.si / 041624038

IZOBRAŽEVANJA ZA 
šole in učiteljske zbore

Trening lahko, tudi v prilagojeni obliki, izvedemo tudi na vaši šoli za učiteljski zbor ali starše.

Več informacij najdete v našem katalogu. 

V letu 2022 in 2023 nam je zaupalo že več kot 2000 učiteljev in pedagogov iz več kot 40 šol v tujini in Sloveniji. 

Slovenija: Visoka šola za varstvo okolja Velenje, Gimnazija Celje Center, Gimnazija Ptuj, Gimnazija Bežigrad, Gimnazija Ledina, Gimnazija Moste, Gimnazija Kranj, Gimnazija in srednja šola Domžale, GSŠRM Kamnik, OŠ Domžale, OŠ Dob, OŠ Nove Fužine, OŠ Šenčur, OŠ Bovec, OŠ Žirovnica, Šolski center Rogaška Slatina, Fakulteta za energetiko Krško, Univerza v Mariboru, OŠ Franceta Prešerna Maribor, OŠ Pesnica, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani ...

Tujina: Grand Oaks (ZDA), KingWood (ZDA), University of Trento (Italija), Liceo Caterina Percoto (Italija), Liceo Scientifico Severi (Italija), Don Lorenzo Milani High School (Italija), Liceo Scientifico G.Galilei (Italija), University Trento (Italija), Gems Modern Academy (Združeni Arabski Emirati), Vocalise School (Združeni Arabski Emirati), VI Liceum Ogolnokształcace (Poljska), WSB University (Poljska), Tozok Ozel Okullar (Turčija), FMV Ayazaha Isık High School (Turčija), AA Hellas (Grčija), ITT Delhi (India), Roga Academy (Singapore), Helsingin Soumalainen Yhteiskoulu (FInska), Patras University (Grčija) ...

***ZDRUŽITE TRI NAŠE TRENINGE V CELOSTNO 24-URNO IZOBRAŽEVANJE***
Nov Pravilnik o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju uvaja kategorijo "daljše izobraževanje v trajanju najmanj 24 ur z vključeno uporabo v praksi“ kot nujen pogoj za napredovanje. 
Zato smo za vas pripravili novo izobraževanje, ki vključuje tudi individualne posvete z našimi strokovnjaki.

SUVEREN UČITELJ V 21. STOLETJU:
Mehke prenosljive veščine za učitelje


Preberite več in se prijavite >>

bottom of page