top of page

Acerca de

Kritično, kreativno in strateško mišljenje za vsak razred

Kako vzpodbujati sodelovalno poučevanje in problemsko mišljenje v razredu pri različnih predmetih? S kakšnimi tehnikami pomagati učencem pri izbiri samostojnih učnih strategij za izboljšanje vsebine in strukture mišljenja na različnih področjih? Kako učiti kritično in kreativno mišjenje v dobi umetne inteligence in ChatGPT? S kakšnimi vprašanji pripravimo učence, da samostojno in kritično obravnavajo zastavljene miselne probleme, razvijajo različne perspektive in z lateralnim mišljenjem vrednotijo informacije in argumente?
PRIJAVI SE

V sodobnem svetu je ključno, da pri vseh predmetih vzpodbujamo tudi razvoj mehkih prenosljivih veščin ter učimo, kako misliti, ne zgolj kaj misliti. Na izobraževanju se udeleženci spoznajo s strateškim poučevanjem in z inovativnimi učnimi pripomočki, ki dijakom pomagajo pri izbiri in samostojni rabi učnih strategij za izboljšanje vsebine in strukture mišljenja na različnih predmetih področjih.

OBRAVNAVANE VSEBINE:

  • Strateško, metakognitivno in na samostojno mišljenje osredotočeno poučevanje.

  • Vzorci, sheme in vaje za razvoj kritičnega in analitičnega mišljenja.

  • Metode za razvijanje kreativnega mišljenja pri različnih predmetih in transdisciplinarne perspektive.

  • Kritična uporaba orodij umetne inteligence in uporaba ChatGPT za razvoj kritičnega mišljenja

  • Koraki za postavljanje pravih vprašanj, s katerimi dijaki samostojno obravnavajo zastavljen problem pri predmetu, pridejo do bistva zastavljenega problema, primerjajo različne perspektive in z lateralnim razmišljanjem razvijajo in vrednotijo argumente.

  • Učni pripomočki za delo v razredu.

PRIJAVI SE

Naša Izobraževanja izhajajo iz unikatnega prepleta spoznanj in pristopov iz različnih disciplin in področij od nevroznanosti, pedagogike in psihoanalize do filozofije, psihologije ter sodobnih komunikacijskih in vodstvenih študij.
 

Treningi so zasnovani na podlagi več kot 20-letnih praktičnih izkušenj pri delu z odraslimi, mladostniki in otroki na različnih stopnjah izobraževanja in v poslovnem svetu v slovenskem prostoru in v tujini (ZDA, Azija, Afrika, Evropa, Bližnji vzhod). 

Treningi so zastavljeni kot preplet konkretnih nasvetov s teoretičnim ozadjem in primeri iz prakse na eni ter praktičnih vaj s povratno informacijo na drugi strani. Interaktivni pristop omogoča neposredno vključevanje novih spoznanj v prakso. 

Vsi udeleženci na treningu dobijo gradivo in učne materiale. Skozi rabo dodatnih gradiv in vaj lahko udeleženci dodatno in samostojno urijo pridobljene veščine ali jih nadgradijo z dodatnimi treningi in izobraževanji na drugih področjih. 

Vsi udeleženci prejmejo potrdila o udeležebi za napredovanje v nazive. 

RAZPISANI TERMINI 
za posameznike
Naslednji razpisani termin za posameznike je
16. marec 2024
LJUBLJANA
9:30 - 18:00
Cena: 100,00 eur (udeležba in gradiva)

*ob prijavi 5 učiteljev iz ene šole, je udeležba za enega izmed udeležencev brezplačna 

**plačila so možna posamično ali preko šola z naročilnico 

DODATNE INFORMACIJE
info@centerargument.si / 041 624 038
IZOBRAŽEVANJA ZA
šole in učiteljske kolektive 

Trening lahko, tudi v prilagojeni obliki, izvedemo tudi na vaši šoli za učiteljski zbor ali starše.

Več informacij najdete v našem katalogu. 

Trening lahko, tudi v prilagojeni obliki, izvedemo tudi na vaši šoli za učiteljski zbor ali starše.

Več informacij najdete v našem katalogu. 

V letu 2022 in 2023 so nam zaupali že: 

Slovenija: Visoka šola za varstvo okolja Velenje, Gimnazija Celje Center, Gimnazija Ptuj, Gimnazija Bežigrad, Gimnazija Ledina, Gimnazija Moste, Gimnazija Kranj, Gimnazija in srednja šola Domžale, Gimnazija Tolmin GSŠRM Kamnik, OŠ Domžale, OŠ Dob, OŠ Nove Fužine, OŠ Šenčur, OŠ Bovec, OŠ Žirovnica, Šolski center Rogaška Slatina, Fakulteta za energetiko Krško, Univerza v Mariboru, OŠ Franceta Prešerna Maribor, OŠ Pesnica, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

Tujina: Grand Oaks (ZDA), KingWood (ZDA), University of Trento (Italija), Liceo Caterina Percoto (Italija), Liceo Scientifico Severi (Italija), Don Lorenzo Milani High School (Italija), Liceo Scientifico G.Galilei (Italija), University Trento (Italija), Gems Modern Academy (Združeni Arabski Emirati), Vocalise School (Združeni Arabski Emirati), VI Liceum Ogolnokształcace (Poljska), WSB University (Poljska), Tozok Ozel Okullar (Turčija), FMV Ayazaha Isık High School (Turčija), AA Hellas (Grčija), ITT Delhi (India), Roga Academy (Singapore), Helsingin Soumalainen Yhteiskoulu (FInska), Patras University (Grčija), Christian School Oklahoma (ZDA), NYU New York (ZDA)

***ZDRUŽITE TRI NAŠE TRENINGE V CELOSTNO 24-URNO IZOBRAŽEVANJE***
Nov predlog Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju uvaja kategorijo "daljše izobraževanje v trajanju najmanj 24 ur z vključeno uporabo v praksi“. Zato smo za vas pripravili novo izobraževanje, ki vključuje tudi individualne posvete z našimi strokovnjaki.

SUVEREN UČITELJ V 21. STOLETJU:
Mehke prenosljive veščine za učitelje


Preberite več in se prijavite >>

bottom of page