top of page

Acerca de

Katarina Lovenjak

Energična in pozitivno naravnana Katarina Lovenjak, prof. angleškega in francoskega jezika, ima za seboj več kot 15 let izkušenj poučevanja na mednarodnem IB (International Baccalaureate) ter nacionalnem programu, izkušnje s pripravami dijakov na splošno maturo in mednarodno overjene izpite iz angleškega jezika, iz katerih ima tudi sama opravljen izpit Cambridge English C2 Proficiency.

 

Trenutno poučuje angleščino in mentorira angleški debatni klub na gimnaziji v Kranju. Njen pedagoški pristop so izoblikovala tudi redna izobraževanja in usposabljanja v sklopu delavnic domačih in tujih pedagogov ter sodelovanja na znanstvenih konferencah doma in v tujini. 

 

Z raznolikimi oblikami in metodami dela mlade že od nekdaj spodbuja k razvijanju ustvarjalnosti in veščin, tako s pomočjo natečajev, projektov kot tudi tekmovanj in nastopanja v javnosti. V osnovni šoli je učence učila izražanja skozi pripovedovanje zgodb in gledališko igro, kasneje pa je dodaten izziv našla še v razvijanju kritičnega razmišljanja skozi debato. Med drugim je več let koordinirala tekmovanje World Scholar's Cup Regional Round v Sloveniji, še vedno pa v vlogi sodnice redno sodeluje tudi na nacionalnih in mednarodnih debatnih turnirjih. 

 

V sodelovanju z Izobraževalnim centrom Argument razvija različne inovativne metodološke pristope za poučevanje kritičnega mišljenja.

bottom of page